Oletko uudistamassa kotisi liukuovikaapistoja Helsingissä? Huomioi nämä asiat

Oletko aikeissa uudistaa kotisi kaapistojen liukuovet Helsingissä? Tai oletko mahdollisesti ajatellut hankkia jopa kokonaan uudet liukuovikaapistot? 

Jos kodin kaapistot ja muut säilytysjärjestelmät eivät ole kunnossa, se voi vaikeuttaa huomattavasti arkea. Koti voi nopeasti täyttyä tavaroista, joille ei löydy järkevää säilytyspaikkaa. Siksi kodin kaapistojen täytyy olla tilavia ja käytännöllisiä. 

Kun kodin kaapistot on tarve laittaa uusiksi, uudistus on tärkeää suunnitella tarkkaan. Jos päädyt valitsemaan kotiisi vääränlaiset säilytysratkaisut, saatat joutua pian vaihtamaan ne uudestaan. 

Tässä artikkelissa kerromme tärkeimmät asiat, joita kodin liukuovikaapistojen uudistuksessa kannattaa huomioida. 

Valitse hyvä paikallinen tekijä liukuoville Helsingissä 

Kaikkiin kodin remontteihin on keskeistä löytää osaava tekijä. Luonnollisesti tämä koskee myös kodin kaapistojen uudistamisprojektia. Helsingistä löytyy huomattava määrä yrityksiä, jotka toimittavat, asentavat tai rakentavat liukuovikaapistoja. Lisäksi useimmat pääkaupunkiseudulla toimivat alan yritykset toimivat myös Helsingissä. 

Nämä toimijat voivat olla keskenään huomattavan erilaisia sen suhteen, mitä niiden tarjoamaan palveluun sisältyy, mikä on niiden hintataso sekä kuinka paljon kokemusta niillä on liukuoviratkaisuista. 

Tutustu kunnolla eri yritysten palvelupakettien sisältöön ja kontaktoi niitä toimijoita, joiden hinta-laatusuhde vaikuttaa sopivimmalta. Jutellessasi alan ammattilaisten kanssa, muista, ettei tyhmiä kysymyksiä olekaan, vaan kysy rohkeasti kaikista sinua askarruttavista asioista. Heidän työtään on auttaa sinua löytämään juuri sinun kotiisi sopivin ratkaisu. 

Valitsetko liukuovet vai saranalliset ovet? 

Kun uudistat kotisi kaapistoja, muista myös hetkeksi pysähtyä miettimään, ovatko  liukuovet vai perinteiset saranalliset ovet kotiisi parempi ratkaisu. Useisiin saranallisiin kaapistoihin pystyy vaihtamaan liukuovet myös jälkikäteen, mutta aina tämä ei ole mahdollista. Molemmilla ratkaisuilla on hyvät ja huonot puolensa. 

Saranallinen ovi vaikkapa ruokakomerossa tai vaatekaapissa voi olla kätevä vaikkapa silloin, jos noudat kaapista sylillisen tavaraa ja kätesi ovat varattuina. Saranallisen oven voit sulkea hartiallasi tai jalallasi työntämällä. Saranallinen ovi vaati kuitenkin paljon tilaa kaapin edessä, jotta ovella on tilaa aueta. Siksi vaikkapa sänkyä ei voi sijoittaa kovin lähelle saranoilla varustettua vaatekaappia, mikä voi olla suuri ongelma pienessä makuuhuoneessa. 

Liukuovikaapisto ei vaadi juurikaan tilaa eteensä, joten sängyn saa sijoitettua hyvin lähelle sitä. Tämä voi säästää huomattavasti lattiatilaa. Liukuoven avaaminen ja sulkeminen kädet varattuina voi kuitenkin olla varsin hankalaa. 

Valitse liukuoviin sopivin materiaali  

Liukuovikaapiston materiaalivalinnoilla on suuri vaikutus paitsi sen ulkonäköön, myös sen kestävyyteen ja siten käyttöikään. Halvimmat materiaalit eivät monesti kestä käytössä kovin hyvin, vaan voivat alkaa nopeasti hajoamaan. Nopeasti kuluvat materiaalit saavat usein kaapiston myös näyttämään rumalta, erityisesti siinä vaiheessa, kun kulumisen jäljet alkavat selvästi näkyä. 

Erityisesti liikkuvat osat kuten liukuovien pyörästöt on tehtävä materiaaleista, jotka varmasti kestävät käytössä. Kulunut pyörästö saa koko oven toimimaan huonosti. 

Materiaalin kauneus ja kestävyys näkyvät yleensä myös sen hinnassa, ja siksi onkin tärkeää valita ne materiaalit, jotka sopivat hinta-laatusuhteeltaan sinulle parhaiten. Jos ulkonäöltään ja kestävyydeltään sinulle mieluisin materiaali maksaa huomattavasti enemmän kuin toiseksi paras, joka on lähes yhtä hyvä, se toiseksi paras voikin olla sinulle järkevin vaihtoehto.    

Tilaatko asennuspalvelun vai asennatko liukuovet itse? 

Monilta alan yrityksiltä voi tilata liukuovikaapistoja joko noudettuna, kotiin toimitettuna tai valmiiksi asennettuna. Osien noutaminen liikkeestä ja kaapiston kasaaminen itse on toki edullisin vaihtoehto, mutta se voi vaatia paljon aikaasi, varsinkin jos huonekalujen kasaaminen ei ole sinulle tuttua. 

Liukuovikaapisto valmiiksi asennettuna maksaa toki hieman enemmän, mutta se voi säästää huomattavasti aikaasi ja hermojasi. 

Pohdi, mikä on sinulle sopivin ratkaisu, ja ota yhteyttä alan toimijaan! 

Samankaltaisia artikkeleita