Mikä verkkokauppa-alusta on paras?

Mikä verkkokauppa-alusta sinun kannattaa valita yrityksesi verkkokaupalle? Onko verkkokauppojen alustojen välillä merkittäviä eroja, ja onko joku tietty vaihtoehto selvästi paras valinta? 

Netistä voi löytää monia artikkeleita, joissa saatetaan julistaa yksi tai toinen verkkokauppa-alusta ylivoimaiseksi voittajaksi. Käytännössä kuitenkin erittäin laadukkaita alustoja verkkokaupoille on niin monia, ja eri yritysten tarpeet voivat vaihdella niin paljon, ettei mitään jokaiselle yritykselle parasta verkkokauppa-alustaa edes ole. 

Siksi sinun kannattaakin pyrkiä valitsemaan se alusta, joka on paras valinta omalle yrityksellesi. 

Esittelemme tässä artikkelissa muutamia suosituimpia vaihtoehtoja: 

Helppokäyttöinen verkkokauppa-alusta Shopify 

Shopify on laadukas verkkokaupparatkaisu, josta on pyritty tekemään mahdollisimman helppokäyttöinen. Shopify sopii hyvin niillekin ihmisille, joille tietotekniikka saattaa tuottaa vaikeuksia.  

Shopify toimii kokonaan pilvipalvelun kautta. Tästä johtuen käyttäjän ei tarvitse itse tehdä kauppansa teknisiä päivityksiä tai huoltotöitä, vaan kaikki toimii automaattisesti pilvipalvelun kautta. Ainoastaan uusien tuotteiden lisäyksen, tuotetietojen muokkaukset ja muut varsinaiset muutostyöt käyttäjä joutuu tekemään itse. 

Shopifyllä on kattava ja laadukas tekninen tuki, ja mahdollisissa ongelmatilanteissa apua saa usein nopeasti. Teknistä tukea on tarjolla monella eri kielellä, ja ympäri vuorokauden. 

Shopifyn avulla pienyrittäjä saattaa pystyä rakentamaan verkkokaupan itsekin, mikäli tietotekniset asiat sujuvat häneltä vaivattomasti. Yleensä on silti järkevintä turvautua ammattilaisen apuun. Ammattikoodari osaa pitää huolen, että verkkokauppa varmasti toimii niin kuin pitää. 

Verkkokaupan rakentamisen ja tuotteiden lisäämisen opettelu voi myös monelle yrittäjälle olla sen verran aikaa vievä prosessi, että siihen tuhrautuu valtavasti arvokasta työaikaa. Yleensä yrittäjän on paljon tuottavampaa käyttää aikansa oman bisneksensä pyörittämiseen. 

Magento laajoille verkkokaupoille 

Magento sopii paremmin suuremmille verkkokaupoille, joilla on laaja tuotevalikoima. Pienempien kauppojen on vaikeaa päästä hyödyntämään kaikkia Magenton ominaisuuksia, kuten tukea useille eri valuutoille, kielille ja sijainneille. 

Magento on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkkokauppa-alusta, joka on siten erittäin joustava, ja Magentolla toteutetusta verkkokaupasta voi muokata käytännössä millaisen tahansa. Magentoa voi myös skaalata lähes kaikenkokoisiin kauppoihin. 

Magento ei kuitenkaan ole verkkokauppa-alustoista helppokäyttöisimpien joukossa, joten kaupan perustamiseen tarvitaan luultavasti verkkosivujen suunnittelun ammattilaisen apua. Riippuen verkkokaupan rakentamisen vaatimista työtunneista tämä voi käydä huomattavan kalliiksi. Lisäksi verkkokaupan perustaja joutuu maksamaan melko kalliin kuukausimaksun Magenton käytöstä. 

WooCommerce 

WordPressillä rakennetuille kotisivuille tarkoitettu verkkokauppa-alusta WooCommerce on niille yleensä paras vaihtoehto. WooCommerce on verkkokauppalisäosa, jonka voi asentaa suoraan WordPress-kotisivuille.

WordPress on maailman suosituin kotisivualusta, joten ei liene yllättävää että sille suunniteltu WooCommerce on myös yksi maailman suosituimmista verkkokauppa-alustoista. WooCommercen mahdollisiin ongelmatilanteisiin on yleensä todella helppo löytää apua, koska järjestelmällä on maailmassa niin paljon käyttäjiä. Erilaisia oppaita ja vinkkipaketteja on julkaistu loputtomasti, ja monelta nettifoorumilta voi nopeasti löytää vastaukset monimutkaisinkiin kysymyksiin. 

WooCommerce on helppo käyttää, varsinkin WordPressiin tottuneille. Koska WooCommerce asennetaan verkkosivuille lisäosalla, sitä voi myös helposti hallinnoida samoilla tunnuksilla, joille käyttäjä kirjautuu esimerkiksi yrityksen blogiin. Näin käyttäjä pystyy yhdestä paikasta hallinnoimaan kaikkea yrityksen nettisivuilla. Esimerkiksi pienyrittäjä voi helposti lisätä uusia tuotteita WooCommerce-verkkokaupalleen itse, eikä hänen tarvitse palkata ulkopuolista apua vaikkapa tuotekuvausten päivityksiin ja muihin pikkumuutoksiin. 

WordPressin ja WooCommercen avulla sinun on periaatteessa mahdollista rakentaa kotisivut ja verkkokauppa itsekin, mutta se vie paljon aikaa, varsinkin jos joudut ensin opettelemaan verkkosivujen rakentamiseen vaadittavat taidot. Yleensä järkevämpää on tilata verkkokaupan rakentaminen ammattilaiselta, jolta urakka onnistuu nopeammin ja projektin lopputuloskin on toivotunlainen. 

Samankaltaiset artikkelit